Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 790
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4244
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17657
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 790
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4244
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17657
Składniki
Drożdże wymieszać z niewielką ilością mleka, cukru i mąki. Całość ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.
Po wyrośnięciu wymieszać z reszta składników. Wyrobić ciasto. Odstawić na 30-40 min do wyrośnięcia.
Kruszonka: Margarynę, cukier, mąkę I olejek zagnieść i odstawić.
Ciasto wyłożyć na dużą blachę z piekarnika wysmarowaną margaryną. Na górę wyłożyć mak i kruszonkę. Piec ok. 30 min w temp.180st C ( najlepiej sprawdzać czy ciasto od dołu ma brązowy kolor). SMACZNEGO