Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienne przygotowanie, a tak samo pyszne, jak pieczone
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8676
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4981
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327952
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8676
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4981
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327952
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Jabłka obieramy i kroimy na drobną kostkę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.
Białka ubijamy na sztywno ze słodzikiem/cukrem. Mąkę, proszek do pieczenia, kakao, mleko, olej, słodzik/cukier i żółtka mieszamy ze sobą. Na koniec dodajemy białka i mieszamy do połączenia składników. Na koniec dodajemy kawałki jabłka.
Patelnie natłuszczamy i wylewamy masę. Przykrywamy i smażymy na małym ogniu pod przykryciem (zalecam taką przykrywkę z dziurką) przez ok.20 minut. Po tym czasie za pomocą talerza (nakładamy talerz i przewracamy patelnie) wykładamy ciasto i z powrotem na patelnie smażymy drugą stronę przez kolejne 10 minut. Zdejmujemy na talerz, aby wystygło.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nasze usmażone ciasto. Posypujemy ulubionym dodatkiem, w moim przypadku orzechy.