Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik na urodziny dla naszych pociech.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19333
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13074
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1728
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232192
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19333
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13074
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1728
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232192
Składniki
Wykonanie: Mąkę posiekać z masłem, smalcem, z dwoma łyżeczkami proszku do pieczenia i dodać żółtka z połową cukru, następnie zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć do przygotowanej formy (tortownica o średnicy 22 cm). W międzyczasie białka ubić na sztywno. Do piany wsypać resztę cukru, budyń i ubijać przez 5 minut. Wlać jogurty, resztę proszku do pieczenia, wiórki kokosowe, owoce i razem wszystko dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na przygotowane ciasto w formie i przykryć drugą połową rozwałkowanego ciasta lub kruszonką z tegoż ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut. Śnieżki ubić z mlekiem według opisu na opakowaniu dodać odrobinę barwnika spożywczego, wyłożyć na upieczony wystudzony placek i ozdobić owocami ( proponuję borówkami).