Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik na urodziny dla naszych pociech.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1374
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2949
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1040
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1813
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1374
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2949
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1040
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1813
Składniki
Wykonanie: Mąkę posiekać z masłem, smalcem, z dwoma łyżeczkami proszku do pieczenia i dodać żółtka z połową cukru, następnie zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć do przygotowanej formy (tortownica o średnicy 22 cm). W międzyczasie białka ubić na sztywno. Do piany wsypać resztę cukru, budyń i ubijać przez 5 minut. Wlać jogurty, resztę proszku do pieczenia, wiórki kokosowe, owoce i razem wszystko dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na przygotowane ciasto w formie i przykryć drugą połową rozwałkowanego ciasta lub kruszonką z tegoż ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut. Śnieżki ubić z mlekiem według opisu na opakowaniu dodać odrobinę barwnika spożywczego, wyłożyć na upieczony wystudzony placek i ozdobić owocami ( proponuję borówkami).