Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i łatwe w przygotowaniu ciasto śmietanowiec ala sernik zamiast białego sera używamy śmietany, smakiem bardzo przypomina sernik Szybkie w przygotowaniu idealne na różne okazje.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 146
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13325
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2629
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3782
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 146
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13325
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2629
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3782
Składniki
Kruszonka Wszystkie składniki połącz ze sobą tak aby powstała kruszonka.
Masa śmietanowa Białka ubić z cukrem, dodać suche budynie, śmietanę, wszystko dokładnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia. 2/3 kruszonki wsyp na blachę, wyrównaj na nią wylej masę śmietanową, na wierzch wysyp resztę kruszonki. Ciasto piec około 50 minut w temperaturze 180 st.