Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne lekkie ciasto dla każdego na każdą okazję.
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 28
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 138
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 28
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 138
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy resztę składników i lekko mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Na blasze 25/36. Galaretki przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu. Studzimy, gdy stężeją kroimy w kostkę. Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach ciepłej wody. Śmietankę słodzimy cukrem i dodajemy żelatynę mieszamy i odstawiamy. Gdy śmietanka zacznie tężeć dodajemy do niej pokrojone galaretki. Masę wykładamy na biszkopt i potrzepujemy wiórkami czekoladowymi.