Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne lekkie ciasto dla każdego na każdą okazję.
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 2775
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 26
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 439
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 2775
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 26
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 439
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy resztę składników i lekko mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Na blasze 25/36. Galaretki przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu. Studzimy, gdy stężeją kroimy w kostkę. Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach ciepłej wody. Śmietankę słodzimy cukrem i dodajemy żelatynę mieszamy i odstawiamy. Gdy śmietanka zacznie tężeć dodajemy do niej pokrojone galaretki. Masę wykładamy na biszkopt i potrzepujemy wiórkami czekoladowymi.