Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne lekkie ciasto dla każdego na każdą okazję.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5693
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1200
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 188
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5693
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1200
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 188
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy resztę składników i lekko mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Na blasze 25/36. Galaretki przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu. Studzimy, gdy stężeją kroimy w kostkę. Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach ciepłej wody. Śmietankę słodzimy cukrem i dodajemy żelatynę mieszamy i odstawiamy. Gdy śmietanka zacznie tężeć dodajemy do niej pokrojone galaretki. Masę wykładamy na biszkopt i potrzepujemy wiórkami czekoladowymi.