Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy trudno i śnieg za oknem, w zimowy nastrój mogą wprowadzić was te proste ciasteczka. Śnieżne kule nie tylko doskonale smakują, ale również pięknie się prezentują. Wręcz idealnie nadają się do przygotowania razem z dziećmi. Nie zwlekajcie i zamieńcie kuchnię w zimową krainę śniegu!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7567
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2600
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7567
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2600
Składniki
Masło utrzyj cukrem na puch. Podczas ucierania mikserem dodaj żółtko, mąkę, migdały, sól i dodatki. Miksuj do połączenia składników. Wyciągnij ciasto, owiń w folię i włóż do lodówki na 20 minut.
Z ciasta formuj kulki (z tej porcji powstanie ich ok. 35) i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gorące kule obtaczaj w cukrze pudrze i odkładaj na kratkę. Czynność tę warto powtórzyć jeszcze 2 razy.