Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy trudno i śnieg za oknem, w zimowy nastrój mogą wprowadzić was te proste ciasteczka. Śnieżne kule nie tylko doskonale smakują, ale również pięknie się prezentują. Wręcz idealnie nadają się do przygotowania razem z dziećmi. Nie zwlekajcie i zamieńcie kuchnię w zimową krainę śniegu!
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 58
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 72
To klasyczna zupa. To jedna z moich ulubionych zup - z ziemniakami i natką pi...
Odsłon: 115
Pulpeciki z sosem koperkowym będą stanowić idealny obiad. Samo przygotowanie...
Odsłon: 130
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 58
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 72
To klasyczna zupa. To jedna z moich ulubionych zup - z ziemniakami i natką pi...
Odsłon: 115
Pulpeciki z sosem koperkowym będą stanowić idealny obiad. Samo przygotowanie...
Odsłon: 130
Składniki
Masło utrzyj cukrem na puch. Podczas ucierania mikserem dodaj żółtko, mąkę, migdały, sól i dodatki. Miksuj do połączenia składników. Wyciągnij ciasto, owiń w folię i włóż do lodówki na 20 minut.
Z ciasta formuj kulki (z tej porcji powstanie ich ok. 35) i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gorące kule obtaczaj w cukrze pudrze i odkładaj na kratkę. Czynność tę warto powtórzyć jeszcze 2 razy.