Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na weekend polecam Wam znane cisto bez pieczenia jakim jest śnieżny puch. Moja wersja jest bez prażonego kokosa, zamiast niego dałam amarantową posypkę waflową do ciast. Jeśli nie robiliście jeszcze tego ciacha to polecam, bo jest pyszne.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 120
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4240
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11585
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6621
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5524
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13702
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 120
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4240
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11585
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6621
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5524
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13702
Składniki
Blachę o wymiarach 28 x 24 cm wyłożyć folią spożywczą a potem na dnie ułożyć ciastka. Galaretki rozpuścić we wrzątku i wystudzić. Śmietany ubić z mlekiem, potem dodać ser, wymieszać, dodać cukier puder i jeszcze chwilę miksować.
Następnie wlewać małym strumieniem chłodne galaretki, wymieszać i masę wyłożyć na ciastka. Blachę wstawić do lodówki na kilka godzin a gdy się wszystko zetnie posypać posypką. Przechowywać w lodówce i przed podaniem kroić w kostkę.