Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest dużo rożnych przepisów na to ciasto. Ten jest dla tych, którzy nie lubią różnych mas i długiego pieczenia. Ciasto ma w swym składzie podstawowe składniki które zawiera batonik jak karmel, czekolada i orzechy ziemne. W cieście jest niewielka ilość masła orzechowego który jeszcze bardziej dodaje orzechowego smaku. Syrop można zastąpić miodem sztucznym i karmel jest również pyszny. Ilość karmelu też można podwoić bo nie jest go tak dużo.
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 16
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 38
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 16
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 38
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Składniki
Ubić miękkie masło razem z cukrem na puszysta masę. Dodawać po jednym jajku i ubijac dokładnie po każdym. Dodać masło orzechowe i ubijać dalej. Wymieszać makę razem z proszkiem i dać do mieszanki i dobrze wymieszać. Rozsmarować ciasto na formę (25×35 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i posypać orzeszkami wcisnąć lekko w ciasto. Piec ciasto w tem 200°C około 25- 30 minut do suchego patyczka .
Zrobić karmel. Wymieszać składniki razem i gotować około 8-10 minute. Zrobić dziurki widelcem w gorącym jeszcze ciescie i polac ciasto tak trochę karmelu spłynąło do środka ciasta. Należy poczekać aż ciasto ostygnie.
Zrobić polewę Masło śmietankę i posiekaną czekoladę w umieścić w naczyniu i postawić na garnku z woda. Podgrzewać cały czas mieszając do rozpuszczenia się składników. Posmarować czekoladą zimne ciasto niech zastygnie tak przez około 1 godziny. Pokroić w małe kawałki po ostygnięciu.