Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto truskawkowe z pysznych świeżych truskawek.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1032
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 140
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2189
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4210
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1032
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 140
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2189
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4210
Składniki
Upiec biszkopt.
Masa: jajka ubijać na parze z cukrem kryształem , potem ubijać n zimno, utrzeć masło z margaryną, dodawać ubite jajka , ucierać.
Włożyć do przygotowanej formy biszkopt, na niego masę, na masie ułożyć truskawki.
Ubić 1/2 litry śmietany 30% z cukrem pudrem i dodać 1 czubatą łyżkę żęlatyny rozpuszczonej w 1/2 szkl. wody. Następnie zalać szybko truskawki . na wierzch gotujemy dwie galaretki poziomkowe .