Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wychodzi 2 większe 3 mniejsze.Ja nie jestem dobra w ciastach więc nie zawsze wychodzą ale to zawsze się udaje.Przepis z jakiejś gazety.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113067
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113067
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
Mak ugotować(1h)3 razy zemleć z cukrem dodać stopione masło,pozostałe składniki pianę z białek.
Drożdże rozetrzeć z częścią cukru,częścią mleka i częścią mąki odstawić do wyrośnięcia.Resztę mleka zagotować i zaparzyć resztę mąki dodać drożdże ubite na parze żółtka i pozostałe składniki oprócz masła zagnieść luźne ciasto.Na koniec dodać roztopione przestudzone masło i skórkę cytrynową .Wyrabiać aż zacznie odchodzić od ręki,odstawić do wyrośnięcia.
Podzielić na trzy części rozwałkować na papierze do pieczenia nałożyć mak zwinąć włożyć do blach lub zawinięte w papier piec 45-50 min w 200 stopni. Po wystygnięciu polać lukrem i posypać skórką.