Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wychodzi 2 większe 3 mniejsze.Ja nie jestem dobra w ciastach więc nie zawsze wychodzą ale to zawsze się udaje.Przepis z jakiejś gazety.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2337
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1457
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 537
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3625
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1336
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2337
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1457
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 537
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3625
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1336
Składniki
Mak ugotować(1h)3 razy zemleć z cukrem dodać stopione masło,pozostałe składniki pianę z białek.
Drożdże rozetrzeć z częścią cukru,częścią mleka i częścią mąki odstawić do wyrośnięcia.Resztę mleka zagotować i zaparzyć resztę mąki dodać drożdże ubite na parze żółtka i pozostałe składniki oprócz masła zagnieść luźne ciasto.Na koniec dodać roztopione przestudzone masło i skórkę cytrynową .Wyrabiać aż zacznie odchodzić od ręki,odstawić do wyrośnięcia.
Podzielić na trzy części rozwałkować na papierze do pieczenia nałożyć mak zwinąć włożyć do blach lub zawinięte w papier piec 45-50 min w 200 stopni. Po wystygnięciu polać lukrem i posypać skórką.