Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie ciacho...
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8573
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 579
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8573
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 579
Składniki
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić w kosteczkę (mniej więcej jak ziemniaki do zupy :)). Posypać cukrem, cynamonem. Odstawić na ok. 15 minut. Nadmiar puszczonego soku odlać.
Ciasto rozmrozić, rozłożyć na prostokąt. Wyłożyć farsz jabłkowy na ciasto. Złączyć dwa boki ciasta, delikatnie dociskając zwilżonymi w wodzie dłońmi. Wierz naciąć ostrym nożem w kilku miejscach, tak by pieczący się farsz mógł odparować. Posmarować rozbełtanym jajkiem.
Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 35-45 minut.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
Do farszu dla odmiany można dodać również rodzynki.