Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie ciacho...
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 248
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 280
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 167
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 133
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2374
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 248
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 280
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 167
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 133
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2374
Składniki
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić w kosteczkę (mniej więcej jak ziemniaki do zupy :)). Posypać cukrem, cynamonem. Odstawić na ok. 15 minut. Nadmiar puszczonego soku odlać.
Ciasto rozmrozić, rozłożyć na prostokąt. Wyłożyć farsz jabłkowy na ciasto. Złączyć dwa boki ciasta, delikatnie dociskając zwilżonymi w wodzie dłońmi. Wierz naciąć ostrym nożem w kilku miejscach, tak by pieczący się farsz mógł odparować. Posmarować rozbełtanym jajkiem.
Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 35-45 minut.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
Do farszu dla odmiany można dodać również rodzynki.