Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiadomo, że ciasta muszą być na świątecznym stole, chyba w każdym domu tak jest, ale ja dodatkowo proponuję na świąteczny podwieczorek takie jabłuszka. Najlepiej smakują takie bardzo gorące zaraz po upieczeni. Można nimi zaskoczyć gości. Zapewniam, że będą zachwyceniu. U mnie na pewno się pojawią na świątecznym stole. Tylko dwa składniki, pół godzinki i mamy pyszny, świąteczny deser. Przygotujcie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10387
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5984
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12826
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4576
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10387
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5984
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12826
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4576
Składniki
Jabłka myjemy, osuszamy i wydrążamy środek.
Masą orzechową napełniamy jabłka.
Układamy je w formie do pieczenia i pieczemy około 20 minut do miękkości jabłek.
Gorące jabłka podajemy. Smacznego życzę. Moja rada: Użyłam gotowej masy orzechowej z puszki z kawałkami orzechów. ( nie masy typu kajmak )