Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki to obowiązkowe ciasteczka na wigilię i święta. Będą piękna ozdobą wigilijnego stołu jak również choinki. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39766
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 412
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 379
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9281
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39766
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 412
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 379
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9281
Składniki
Miód, masło i cukier podgrzej w garnuszku i wymieszaj do rozpuszczenia cukru , przestudź.Dodaj jajko , mąkę, sodę i przyprawę, wyrób ciasto. Jeśli ciasto będzie sypkie dodaj miodu, do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Schłódź w lodówce. Ciasto rozwałkuj na stolnicy lekko posypując mąką , na dowolną grubość. Grubsze pierniczki będą bardziej miękkie po upieczeniu. Wycinaj foremkami dowolne kształty. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 8-10 minut w temperaturze 180 st Po wystudzeniu możesz udekorować dowolnie. Przechowuj w szklanym lub metalowym pudełku.