Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki to obowiązkowe ciasteczka na wigilię i święta. Będą piękna ozdobą wigilijnego stołu jak również choinki. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37357
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37357
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Miód, masło i cukier podgrzej w garnuszku i wymieszaj do rozpuszczenia cukru , przestudź.Dodaj jajko , mąkę, sodę i przyprawę, wyrób ciasto. Jeśli ciasto będzie sypkie dodaj miodu, do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Schłódź w lodówce. Ciasto rozwałkuj na stolnicy lekko posypując mąką , na dowolną grubość. Grubsze pierniczki będą bardziej miękkie po upieczeniu. Wycinaj foremkami dowolne kształty. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 8-10 minut w temperaturze 180 st Po wystudzeniu możesz udekorować dowolnie. Przechowuj w szklanym lub metalowym pudełku.