Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki to obowiązkowe ciasteczka na wigilię i święta. Będą piękna ozdobą wigilijnego stołu jak również choinki. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Miód, masło i cukier podgrzej w garnuszku i wymieszaj do rozpuszczenia cukru , przestudź.Dodaj jajko , mąkę, sodę i przyprawę, wyrób ciasto. Jeśli ciasto będzie sypkie dodaj miodu, do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Schłódź w lodówce. Ciasto rozwałkuj na stolnicy lekko posypując mąką , na dowolną grubość. Grubsze pierniczki będą bardziej miękkie po upieczeniu. Wycinaj foremkami dowolne kształty. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 8-10 minut w temperaturze 180 st Po wystudzeniu możesz udekorować dowolnie. Przechowuj w szklanym lub metalowym pudełku.