Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, lekkie, delikatne, aromatyczne z owocami,przygotuje każdy.
Forma do pieczenia okrągła - 25 cm średnicy
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10852
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6229
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5382
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13156
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4891
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10852
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6229
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5382
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13156
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4891
Składniki
Ciastka kruche z nadzieniem owocowym, ułożyć w blaszce okrągłej o średnicy 25 cm.
1 galaretkę rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Śmietankę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone, wymieszać , dodać krzepnącą galaretkę , wymieszać, dodać borówki, wymieszać, wyłożyć na ciastka. Na wierzchu umieścić ciastka z marmoladą.
Galaretkę rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia, krzepnącą wylać na ciasto.
Schłodzić w lodówce 4 godziny , podzielić na porcje.