Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, lekkie, delikatne, aromatyczne z owocami,przygotuje każdy.
Forma do pieczenia okrągła - 25 cm średnicy
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 133
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20728
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27402
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1081
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 133
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20728
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27402
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1081
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Składniki
Ciastka kruche z nadzieniem owocowym, ułożyć w blaszce okrągłej o średnicy 25 cm.
1 galaretkę rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Śmietankę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone, wymieszać , dodać krzepnącą galaretkę , wymieszać, dodać borówki, wymieszać, wyłożyć na ciastka. Na wierzchu umieścić ciastka z marmoladą.
Galaretkę rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia, krzepnącą wylać na ciasto.
Schłodzić w lodówce 4 godziny , podzielić na porcje.