Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, lekkie, delikatne, aromatyczne z owocami,przygotuje każdy.
Forma do pieczenia okrągła - 25 cm średnicy
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 409
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2740
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1928
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6813
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 409
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2740
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1928
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6813
Składniki
Ciastka kruche z nadzieniem owocowym, ułożyć w blaszce okrągłej o średnicy 25 cm.
1 galaretkę rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Śmietankę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone, wymieszać , dodać krzepnącą galaretkę , wymieszać, dodać borówki, wymieszać, wyłożyć na ciastka. Na wierzchu umieścić ciastka z marmoladą.
Galaretkę rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia, krzepnącą wylać na ciasto.
Schłodzić w lodówce 4 godziny , podzielić na porcje.