Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, lekkie, delikatne, aromatyczne z owocami,przygotuje każdy.
Forma do pieczenia okrągła - 25 cm średnicy
Szybka i smaczna sałatka
Odsłon: 255
Dzisiaj do obiadu surówka z młodej kapusty, marchewki, pomidorka, ogórka ziel...
Odsłon: 115
Dzisiaj polecam galaretę z wieprzowiny, a przepis na tą pyszną galaretę znala...
Odsłon: 47
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 307
Potrawa nadaje się zarówno na spotkanie w ogrodzie, kiedy jest ładna pogoda j...
Odsłon: 18
Kasza jaglana na słodko - to ciekawy pomysł zarówno na śniadanie, jak i podwi...
Odsłon: 55
Szybka i smaczna sałatka
Odsłon: 255
Dzisiaj do obiadu surówka z młodej kapusty, marchewki, pomidorka, ogórka ziel...
Odsłon: 115
Dzisiaj polecam galaretę z wieprzowiny, a przepis na tą pyszną galaretę znala...
Odsłon: 47
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 307
Potrawa nadaje się zarówno na spotkanie w ogrodzie, kiedy jest ładna pogoda j...
Odsłon: 18
Kasza jaglana na słodko - to ciekawy pomysł zarówno na śniadanie, jak i podwi...
Odsłon: 55
Składniki
Ciastka kruche z nadzieniem owocowym, ułożyć w blaszce okrągłej o średnicy 25 cm.
1 galaretkę rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Śmietankę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone, wymieszać , dodać krzepnącą galaretkę , wymieszać, dodać borówki, wymieszać, wyłożyć na ciastka. Na wierzchu umieścić ciastka z marmoladą.
Galaretkę rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia, krzepnącą wylać na ciasto.
Schłodzić w lodówce 4 godziny , podzielić na porcje.