Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10251
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2886
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1993
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 760
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10251
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2886
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1993
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 760
Składniki
Mąkę należy przesiać z proszkiem do pieczenia i posiekać nożem z margaryną. Dodać żółtka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę. Wyrobić ciasto. Owinąć w folię i wstawić do lodówki na 20 min.
Jabłka należy pokroić na grube plastry. Wymieszać z cynamonem, bułką tartą i cukrem. Ciasto po wyjęciu z lodówki dzielimy na dwie części . Rozwałkujemy, po nałożeniu na blachę nakłuwamy widelcem. Układamy farsz z jabłek i drugą połowę ciasta, również tą część nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temp. 170* C OK 50 MIN. Ja piekę z termoobiegiem z grzaniem od dołu.