Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9536
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3091
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6604
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9536
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3091
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6604
Składniki
Mąkę należy przesiać z proszkiem do pieczenia i posiekać nożem z margaryną. Dodać żółtka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę. Wyrobić ciasto. Owinąć w folię i wstawić do lodówki na 20 min.
Jabłka należy pokroić na grube plastry. Wymieszać z cynamonem, bułką tartą i cukrem. Ciasto po wyjęciu z lodówki dzielimy na dwie części . Rozwałkujemy, po nałożeniu na blachę nakłuwamy widelcem. Układamy farsz z jabłek i drugą połowę ciasta, również tą część nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temp. 170* C OK 50 MIN. Ja piekę z termoobiegiem z grzaniem od dołu.