Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 164
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40335
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5119
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 164
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40335
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5119
Składniki
Mąkę należy przesiać z proszkiem do pieczenia i posiekać nożem z margaryną. Dodać żółtka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę. Wyrobić ciasto. Owinąć w folię i wstawić do lodówki na 20 min.
Jabłka należy pokroić na grube plastry. Wymieszać z cynamonem, bułką tartą i cukrem. Ciasto po wyjęciu z lodówki dzielimy na dwie części . Rozwałkujemy, po nałożeniu na blachę nakłuwamy widelcem. Układamy farsz z jabłek i drugą połowę ciasta, również tą część nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temp. 170* C OK 50 MIN. Ja piekę z termoobiegiem z grzaniem od dołu.