Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2356
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1479
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 545
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3639
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1368
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2356
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1479
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 545
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3639
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1368
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać cukier, cukier waniliowy, zimne masło, dokładnie wysiekać nożem. Dodać żółtka i śmietanę, wyrobić ciasto. 1/3 ciasta włożyć do zamrażalnika, pozostałą część wyłożyć na blachę, nakłuć widelcem i podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. przez około 15 minut.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ubić pianę z białek ze szczyptą soli, pod koniec ubijania utrwalić cukrem pudrem. Jabłka wyłożyć na podpieczony i wystudzony spód, posypać lekko cynamonem, następnie wyłożyć pianę z białek. Na koniec zetrzeć zamrożoną część ciasta na tarce o grubych oczkach. Piec około 50 minut w 180 stopniach. Udekorować cukrem pudrem.