Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawy smak, łatwe w przygotowaniu
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44605
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181979
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 188
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44605
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181979
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 188
Składniki
Z mąki, cukru, proszku do pieczenia, margaryny, śmietany i żółtek wyrobić ciasto - jak jest za suche można dodać trochę więcej śmietany.
Gotowe ciasto podzielić na 2 części. Jedną część rozwałkować i wylepić spód natłuszczonej blaszki (ja zawsze tłuszcz na blaszce posypuję jeszcze bułką tartą, żeby potem ciasto się nie przyklejało).
Jabłka umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Do jabłek dodać gotowy budyń i dobrze razem wymieszać. Gotowe jabłka z budyniem rozsmarować na cieście.
Drugą połowę ciasta zetrzeć na masę jabłkową na tarce na dużych oczkach. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 50 minut. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.