Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna, pachnąca jabłkami, masłem i cynamonem po prostu idealna szarlotka.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 298
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4263
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3603
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30199
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 298
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4263
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3603
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30199
Składniki
Zagniatamy ciasto z mąki, masła, cukru, żółtek i proszku do pieczenia, dodajemy śmietanę. Dzielimy ciasto na dwie części, wstawiamy do lodówki na 30 minut. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach, podlewamy 2 łyżkami wody i soku z cytryny by nam nie ściemniały i prażymy. Gdy mamy jabłka kwaśniejsze możemy dodać 2 łyżki cukru zwykłego. Do uprażonych jabłek dodajemy cukier waniliowy, cynamon. Jedną część ciasta wałkujemy i wykładamy dno blaszki (25 na 36 cm ), wstawiamy do piekarnika na 15 minut i podpiekamy w 170 stopniach. Na podpieczone ciasto wykładamy jabłka i drugą rozwałkowaną część ciasta, wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze 30 minut. Gorące, upieczone ciasto smarujemy lukrem. SMACZNEGO