Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dzisiaj na pyszną szarlotkę z brzoskwiniami. Ten klasyczny deser w owocowej odsłonie zachwyci każdego miłośnika słodkości, oferując słodką przyjemność bez względu na porę roku. Chociaż świeże brzoskwinie nie są teraz dostępne, możemy wykorzystać ich przetwory lub mrożonki, aby stworzyć deser, który ogrzeje nasze serca i podniebienia.
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9388
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2007
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4022
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 557
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 277
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 405
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9388
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2007
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4022
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 557
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 277
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 405
Składniki
Obrane ze skórki jabłka kroimy w małą kostkę. Pokrojone jabłka przekładamy do miski i łączymy z cynamonem. Odsączone z syropu brzoskwinie kroimy w ćwiartki.
Do miski przekładamy oddzielone od żółtek, białka i ubijamy je na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier kryształ i cukier wanilinowy. Następnie do ubitej piany dodajemy żółtka, wsypujemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i wszystko mieszamy łyżką. Do ciasta dodajemy pokrojone jabłka i całość razem łączymy. Ciasto na biszkopt przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy. Na wierzchu układamy kawałki brzoskwiń. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C około 35-40 minut, po upieczeniu dokładnie studzimy. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.