Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dzisiaj na pyszną szarlotkę z brzoskwiniami. Ten klasyczny deser w owocowej odsłonie zachwyci każdego miłośnika słodkości, oferując słodką przyjemność bez względu na porę roku. Chociaż świeże brzoskwinie nie są teraz dostępne, możemy wykorzystać ich przetwory lub mrożonki, aby stworzyć deser, który ogrzeje nasze serca i podniebienia.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 143
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2681
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 834
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1601
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14269
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 143
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2681
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 834
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1601
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14269
Składniki
Obrane ze skórki jabłka kroimy w małą kostkę. Pokrojone jabłka przekładamy do miski i łączymy z cynamonem. Odsączone z syropu brzoskwinie kroimy w ćwiartki.
Do miski przekładamy oddzielone od żółtek, białka i ubijamy je na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier kryształ i cukier wanilinowy. Następnie do ubitej piany dodajemy żółtka, wsypujemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i wszystko mieszamy łyżką. Do ciasta dodajemy pokrojone jabłka i całość razem łączymy. Ciasto na biszkopt przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy. Na wierzchu układamy kawałki brzoskwiń. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C około 35-40 minut, po upieczeniu dokładnie studzimy. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.