Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dużą ilością jabłek i z budyniową kratką na wierzchu
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5266
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1295
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5266
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1295
Składniki
Budyń W misce roztrzep jajko z cukrem, dodaj skrobię i połowę mleka Drugą połowę mleka zagotuj i na gotujące się mleko wlej rozmieszane wcześniej składniki, ugotuj budyń Wyłącz palnik i dodaj masło, wymieszaj do połączenia
Ciasto Jabłka obierz ze skórki, podziel na ćwiartki, usuń gniazda nasienne i pokrój na cienkie plasterki Jajka ubij z cukrem na jasną i puszystą masę (ok. 7 min) Wlej olej i zmiksuj do połączenia Wsyp mąkę, proszek do pieczenia i zmiksuj krótko do połączenia Dodaj pokrojone wcześniej jabłka i wymieszaj aż wszystko dobrze się połączy Ciasto przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia Budyń przełóż do worka cukierniczego bez końcówki Na ciasto wyciskaj budyń tworząc kratkę Piecz w 180°C przez ok 30 min do suchego patyczka