Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dużą ilością jabłek i z budyniową kratką na wierzchu
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Składniki
Budyń W misce roztrzep jajko z cukrem, dodaj skrobię i połowę mleka Drugą połowę mleka zagotuj i na gotujące się mleko wlej rozmieszane wcześniej składniki, ugotuj budyń Wyłącz palnik i dodaj masło, wymieszaj do połączenia
Ciasto Jabłka obierz ze skórki, podziel na ćwiartki, usuń gniazda nasienne i pokrój na cienkie plasterki Jajka ubij z cukrem na jasną i puszystą masę (ok. 7 min) Wlej olej i zmiksuj do połączenia Wsyp mąkę, proszek do pieczenia i zmiksuj krótko do połączenia Dodaj pokrojone wcześniej jabłka i wymieszaj aż wszystko dobrze się połączy Ciasto przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia Budyń przełóż do worka cukierniczego bez końcówki Na ciasto wyciskaj budyń tworząc kratkę Piecz w 180°C przez ok 30 min do suchego patyczka