Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dużą ilością jabłek i z budyniową kratką na wierzchu
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2643
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 140
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 232
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2643
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 140
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 232
Składniki
Budyń W misce roztrzep jajko z cukrem, dodaj skrobię i połowę mleka Drugą połowę mleka zagotuj i na gotujące się mleko wlej rozmieszane wcześniej składniki, ugotuj budyń Wyłącz palnik i dodaj masło, wymieszaj do połączenia
Ciasto Jabłka obierz ze skórki, podziel na ćwiartki, usuń gniazda nasienne i pokrój na cienkie plasterki Jajka ubij z cukrem na jasną i puszystą masę (ok. 7 min) Wlej olej i zmiksuj do połączenia Wsyp mąkę, proszek do pieczenia i zmiksuj krótko do połączenia Dodaj pokrojone wcześniej jabłka i wymieszaj aż wszystko dobrze się połączy Ciasto przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia Budyń przełóż do worka cukierniczego bez końcówki Na ciasto wyciskaj budyń tworząc kratkę Piecz w 180°C przez ok 30 min do suchego patyczka