Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dużą ilością jabłek i z budyniową kratką na wierzchu
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 100
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 763
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 100
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 763
Składniki
Budyń W misce roztrzep jajko z cukrem, dodaj skrobię i połowę mleka Drugą połowę mleka zagotuj i na gotujące się mleko wlej rozmieszane wcześniej składniki, ugotuj budyń Wyłącz palnik i dodaj masło, wymieszaj do połączenia
Ciasto Jabłka obierz ze skórki, podziel na ćwiartki, usuń gniazda nasienne i pokrój na cienkie plasterki Jajka ubij z cukrem na jasną i puszystą masę (ok. 7 min) Wlej olej i zmiksuj do połączenia Wsyp mąkę, proszek do pieczenia i zmiksuj krótko do połączenia Dodaj pokrojone wcześniej jabłka i wymieszaj aż wszystko dobrze się połączy Ciasto przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia Budyń przełóż do worka cukierniczego bez końcówki Na ciasto wyciskaj budyń tworząc kratkę Piecz w 180°C przez ok 30 min do suchego patyczka