Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana szarlotka to przysmak mojej rodziny. Znika ze stołu błyskawicznie bo świetnie smakuje podana na gorąco z kulką waniliowych lodów.
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 45
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 712
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 58
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 45
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 712
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 58
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Składniki
Składniki ciasta posiekać nożem, szybko zarobić i po owinięciu folią włożyć na 1-2 godziny do lodówki. Po tym czasie cienko rozwałkować i wyłożyć dno kokilek wysmarowanych masłem. Podpiec w tem. 200 stopni przez 15 minut. Po ostygnięciu- posypać tartą bułką.
Jabłka obrać , pokroić w kostkę i uprażyć razem z cukrem, cynamonem, skórką i sokiem cytrynowym. Nakładać po 2-3 łyżki do każdej kokilki na podpieczone ciasto. Na jabłkach ułożyć resztę ciasta i rozsypać płatki migdałowe. Piec jeszcze 20 minut w tem. 200 stopni. Podawać gorące z kulką waniliowych lodów.