Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana szarlotka to przysmak mojej rodziny. Znika ze stołu błyskawicznie bo świetnie smakuje podana na gorąco z kulką waniliowych lodów.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2376
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4491
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1514
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 446
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2376
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4491
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1514
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 446
Składniki
Składniki ciasta posiekać nożem, szybko zarobić i po owinięciu folią włożyć na 1-2 godziny do lodówki. Po tym czasie cienko rozwałkować i wyłożyć dno kokilek wysmarowanych masłem. Podpiec w tem. 200 stopni przez 15 minut. Po ostygnięciu- posypać tartą bułką.
Jabłka obrać , pokroić w kostkę i uprażyć razem z cukrem, cynamonem, skórką i sokiem cytrynowym. Nakładać po 2-3 łyżki do każdej kokilki na podpieczone ciasto. Na jabłkach ułożyć resztę ciasta i rozsypać płatki migdałowe. Piec jeszcze 20 minut w tem. 200 stopni. Podawać gorące z kulką waniliowych lodów.