Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana szarlotka to przysmak mojej rodziny. Znika ze stołu błyskawicznie bo świetnie smakuje podana na gorąco z kulką waniliowych lodów.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12835
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4582
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12835
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4582
Składniki
Składniki ciasta posiekać nożem, szybko zarobić i po owinięciu folią włożyć na 1-2 godziny do lodówki. Po tym czasie cienko rozwałkować i wyłożyć dno kokilek wysmarowanych masłem. Podpiec w tem. 200 stopni przez 15 minut. Po ostygnięciu- posypać tartą bułką.
Jabłka obrać , pokroić w kostkę i uprażyć razem z cukrem, cynamonem, skórką i sokiem cytrynowym. Nakładać po 2-3 łyżki do każdej kokilki na podpieczone ciasto. Na jabłkach ułożyć resztę ciasta i rozsypać płatki migdałowe. Piec jeszcze 20 minut w tem. 200 stopni. Podawać gorące z kulką waniliowych lodów.