Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis warto wypróbować, szarlotka smakuje wybornie.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20660
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1071
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4399
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1204
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1336
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20660
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1071
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4399
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1204
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1336
Składniki
Wykonanie ciasta: Masło dokładnie posiekać z mąką, dodać cukier, cukier waniliowy, żółtka oraz śmietanę i szybko zagnieść jednolite ciasto. Następnie podzielić je na dwie nierówne części (2/3 i 1/3 ). Mniejszą część ciasta wstawić do lodówki. Wykonanie nadzienia: Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rodzynki umyć, osuszyć i połączyć z jabłkami. Dodać cynamon oraz cukier i wymieszać .Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tarta, tak przygotowaną formę wyłożyć większą częścią ciasta, ułożyć na nim przygotowane jabłka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Po 30 minutach pieczenia na jabłka wyłożyć ubitą pianę z białek z dodatkiem cukru, a na nią zetrzeć na tarce pozostałe ciasto. Ciasto ponownie wstawić do piekarnika i piec jeszcze 20 minut