Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis warto wypróbować, szarlotka smakuje wybornie.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1261
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457913
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1510
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2300
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 607
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1261
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457913
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1510
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2300
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 607
Składniki
Wykonanie ciasta: Masło dokładnie posiekać z mąką, dodać cukier, cukier waniliowy, żółtka oraz śmietanę i szybko zagnieść jednolite ciasto. Następnie podzielić je na dwie nierówne części (2/3 i 1/3 ). Mniejszą część ciasta wstawić do lodówki. Wykonanie nadzienia: Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rodzynki umyć, osuszyć i połączyć z jabłkami. Dodać cynamon oraz cukier i wymieszać .Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tarta, tak przygotowaną formę wyłożyć większą częścią ciasta, ułożyć na nim przygotowane jabłka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Po 30 minutach pieczenia na jabłka wyłożyć ubitą pianę z białek z dodatkiem cukru, a na nią zetrzeć na tarce pozostałe ciasto. Ciasto ponownie wstawić do piekarnika i piec jeszcze 20 minut