Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykopałam z zapasów słoik pasteryzowanych , pokrojonych jabłek. Więc upiekłam szarlotkę według przepisu "śwagierki" Bożennki.
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1094
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 120
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 144
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 157
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1094
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 120
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 144
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 157
Składniki
Miękkie masło, cukier i jajka zmiksować. Nie szkodzi, że nie będzie to idealnie aksamitna masa. Dodać mąki, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i aromat. Dalej miksować. Gdyby masa była za ścisła można dodać 2 żółtka i dalej miksować. Masę podzielić na 2 części. Dobrze byłoby na dół położyć troszkę więcej ciasta.
Masę posypać gęsto płatkami migdałów. A następnie wyłożyć równomiernie jabłka. Na nie posypać znów migdały i przykryć drugą częścią ciasta. I znów posypać płatkami migdałów.
Ciasto wstawić do nagrzanego do temp. 180 stopni piekarnika. Ja zmniejszyłam temperaturę do 150 i piekłam około 1 godziny.
Przygotować lukier z 1/ 2 szklanki cukru z 3 - 4 łyżkami soku z jabłek i polać gorące ciasto. Ostudzić i częstować gości. Smacznego!!!