Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche korzenne ciasteczka i delikatny sernik, polecam.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1624
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 762
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1624
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 762
Składniki
Mrożone porzeczki z cukrem gotujemy na wolnym ogniu, często mieszając ok. 40 minut. Tortownicę 15 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką kukurydzianą. Spód tortownicy wykładamy ciasteczkami. Rozgrzewamy piekarnik do 160 C i wstawiamy wodę w czajniku. Z serka odlewamy wodę i krótko miksujemy z cukrem i mąką. Następnie dodajemy jajko, sok z cytryny i teraz miksujemy już trochę dłużej. Zmiksowany ser wykładamy na ciastka. Spód i boki tortownicy owijamy folią aluminiową, stawiamy do większej blaszki , nalewamy ciepłą wodę do 1/3 wysokości tortownicy.Blachę wstawiamy do piekarnika i pieczemy . Jeszcze lekko ciepłą tartę polewamy przetartym przez sitko sosem. Ja osobiście, wolę nawet nie przetarty sos.