Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutki biszkopt przełożony jabłkami, posypany cukrem pudrem. Pyszne rozpływające się w ustach ciasto. Robię je od lat. Tym razem szybka wersja, bo użyłam jabłek ze słoika. Jeśli chcecie zrobić ze świeżych jabłek, to potrzeba 2 kg.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18216
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 545
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1007
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7584
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8900
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18216
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 545
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1007
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7584
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8900
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem na sztywną pianę. Dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Następnie przesiać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie łyżką do połączenia składników.
Tak przygotowane ciasto przełożyć do prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni, około 30 minut.
Jabłka ze słoika przełożyć do garnka. Podgrzać. Dodać cynamon. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z wodą. Wlać do gorących jabłek, cały czas mieszając. Kiedy zgęstnieje wyłączyć gaz. Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Na jednej części wyłożyć jabłka. Przykryć drugą częścią ciasta. Delikatnie docisnąć.
Wierzch posypać cukrem pudrem.