Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam przepis na jeden z moich ulubionych jabłeczników:). Zaskoczył mnie nie tylko smakiem, ale i prostotą wykonania, w dosłownie 15 minut (nie licząc czasu pieczenia) mamy dużą blachę pysznego ciasta. Ciasta nie zagniatamy a robimy z niego kruszonkę.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1330
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1792
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 249
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 575
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1330
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1792
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 249
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 575
Składniki
Margarynę/masło, mąkę, żółtka z jajek, cukier waniliowy, 3 łyżki cukru i proszek do pieczenia zagniatamy i rozcieramy w dłoniach jak ciasto na kruszonkę. Odsypujemy 1 szklankę, resztę ciasta przesypujemy na blachę, rozprowadzamy równomiernie i delikatnie dociskamy.
Jabłka obieramy, ścieramy na dużych oczkach tarki, lekko odciskamy. Przekładamy na wylepioną ciastem blaszkę.
Z białek ubijamy pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Wykładamy na warstwę jabłek. Posypujemy odłożoną kruszonką.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.