Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakiś czas temu przepis ten dostałem od pani Gosi. Jakoś tak się zgadało o pieczeniu piernika. jak się okazało można go zrobić na szybko i równie smacznie jak ten tradycyjny z miodem. Przepis wypróbowany wiele razy....zawsze wychodzi.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117814
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8271
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3075
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1972
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1469
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117814
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8271
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3075
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1972
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1469
Składniki
Jajka ubić z cukrem. Mąkę, proszek, kakao, sodę oraz przyprawę do piernika wymieszać w misce, dodać powoli do masy jajecznej, cały czas miksując. Dodać mleko i olej, delikatnie mieszając. Dodać dżem, wymieszać wszystkie składniki, aż ciasto będzie miało jednolitą konsystencję.
Ciasto wylać na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blachę (keksówkę). Piec około 40 – 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.