Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakiś czas temu przepis ten dostałem od pani Gosi. Jakoś tak się zgadało o pieczeniu piernika. jak się okazało można go zrobić na szybko i równie smacznie jak ten tradycyjny z miodem. Przepis wypróbowany wiele razy....zawsze wychodzi.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94006
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2756
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3552
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1646
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2326
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94006
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2756
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3552
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1646
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2326
Składniki
Jajka ubić z cukrem. Mąkę, proszek, kakao, sodę oraz przyprawę do piernika wymieszać w misce, dodać powoli do masy jajecznej, cały czas miksując. Dodać mleko i olej, delikatnie mieszając. Dodać dżem, wymieszać wszystkie składniki, aż ciasto będzie miało jednolitą konsystencję.
Ciasto wylać na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blachę (keksówkę). Piec około 40 – 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.