Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe ciasta smakują najlepiej, dokładnie wiesz, z jakich składników są przygotowane, dodatkowo piekąc je samodzielnie, oszczędzasz pieniądze. Mamy dla ciebie przepis na prosty i szybki placek z dodatkiem wiśniowej konfitury i kruszonki, który bez wątpienia zasmakuje twoim bliskim.
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 139
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 272
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 439
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 139
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 272
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 439
Składniki
Białka umieść w wysokim naczyniu, a następnie wraz z odrobiną soli, zacznij ubijać na sztywną pianę. Kiedy zaczną robić się gęste, dodawaj cukier partiami. Masa powinna robić się błyszcząca, a kiedy składniki się połączą, przestań ubijać białka.
Odłóż 3-4 łyżki ubitej piany z białek i dodaj do niej budyń waniliowy. Zamieszaj.
Mąkę przesiej i połącz z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Wmieszaj delikatnie w większą część piany z białek. Następnie cienkim strumieniem wlej olej. Całość krótko połącz.
Przełóż ciasto do formy nasmarowanej masłem albo wyłożonej papierem do pieczenia. Równomiernie rozsmaruj konfiturę. Na wierzch wyłóż samą pianę z białek wraz z budyniem waniliowym.
Teraz szybko zagnieć składniki na kruszonkę. Posyp nią wierzch ciasta.
Umieść ciasto w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni Celsjusza. Piecz przez około 45 minut.