Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty makowiec:)
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2080
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4074
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2080
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4074
Składniki
Masło, cukier i żółtka ucieramy. Do utartej masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Potem dodajemy mak z bakaliami a na końcu ubite białka. Taką masę wylewamy do formy i pieczemy w 180 stopniach, ok. 50 minut.
Polewa - biała czekolada, śmietana i płatki migdałów. Roztapiamy czekoladę, dodajemy śmietanę i tak powstałą płynną masę wylewamy na placek, na końcu posypujemy dosyć gęsto płatkami migdałowymi.