Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty makowiec:)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 772
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22818
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15237
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4925
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45859
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 772
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22818
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15237
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4925
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45859
Składniki
Masło, cukier i żółtka ucieramy. Do utartej masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Potem dodajemy mak z bakaliami a na końcu ubite białka. Taką masę wylewamy do formy i pieczemy w 180 stopniach, ok. 50 minut.
Polewa - biała czekolada, śmietana i płatki migdałów. Roztapiamy czekoladę, dodajemy śmietanę i tak powstałą płynną masę wylewamy na placek, na końcu posypujemy dosyć gęsto płatkami migdałowymi.