Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty makowiec:)
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2537
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5529
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2537
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5529
Składniki
Masło, cukier i żółtka ucieramy. Do utartej masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Potem dodajemy mak z bakaliami a na końcu ubite białka. Taką masę wylewamy do formy i pieczemy w 180 stopniach, ok. 50 minut.
Polewa - biała czekolada, śmietana i płatki migdałów. Roztapiamy czekoladę, dodajemy śmietanę i tak powstałą płynną masę wylewamy na placek, na końcu posypujemy dosyć gęsto płatkami migdałowymi.