Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty makowiec:)
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6975
Polecam.
Odsłon: 126
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5286
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2434
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6975
Polecam.
Odsłon: 126
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5286
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2434
Składniki
Masło, cukier i żółtka ucieramy. Do utartej masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Potem dodajemy mak z bakaliami a na końcu ubite białka. Taką masę wylewamy do formy i pieczemy w 180 stopniach, ok. 50 minut.
Polewa - biała czekolada, śmietana i płatki migdałów. Roztapiamy czekoladę, dodajemy śmietanę i tak powstałą płynną masę wylewamy na placek, na końcu posypujemy dosyć gęsto płatkami migdałowymi.