Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść przejrzałych bananów? Zrób to ciasto. Zużyjesz banany, które za chwilę nadawałyby się do kosza, a rodzinie sprawisz przyjemność. Dodatkowo, aby uniknąć cukru dodaj suszonych daktyli i otrzymasz słodkie ciasto bez dodawania cukru. Ktoś woli ciasta słodsze może dodać 2 łyżki cukru. Ciasto idealne do popołudniowej kawy, ale też na drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Będzie również smacznym słodkim dodatkiem do grilla.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1741
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2256
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 54
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 137
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1372
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1741
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2256
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 54
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 137
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1372
Składniki
Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok pół godziny. Po tym czasie z daktyli odlewamy wodę i odciskamy je
Mąkę mieszamy z sodą i ewentualnie cukrem
W drugiej misce mieszamy rozgniecione widelcem banany z jajkiem, olejem i rozgniecionymi daktylami
Do mokrej masy dodajemy mąkę i szybko, ale dokładnie mieszamy
Na koniec dodajemy borówki i jeszcze raz delikatnie mieszamy
Ciasto przekładamy do keksówki o rozmiarze 25x12 cm wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 60 minut
Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika, a po lekkim przestudzeniu chwytając za papier do pieczenia także z formy ( delikatnie ) i studzimy. Kroimy po całkowitym wystudzeniu