Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak dobre domowe ciasto :).Takie które samemu się zrobi pachnące i puszyste :).Po prostu zachwycające.Takie właśnie jest to proste i szybkie w wykonaniu ciasto.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
W dużej misce mieszamy ze sobą suche składniki czyli mąkę,cukier,wiórki kokosowe,proszek do pieczenia i migdały. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180C. W drugiej misce mieszamy ze sobą na jednolitą masę składniki mokre czyli olej,jogurt i jajka. Następnie mokre składniki mieszamy ze suchymi może być mikserem ale na najniższych obrotach lub łyżką.Składniki muszą się połączyć na gładką masę.jeżeli masa wyjdzie za gęsta można dodać trochę jogurtu. Formę keksówkę smarujemy masłem i przekładamy do niej ciasto-wyrównujemy łyżką Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok.55-60 min-do suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem :). SMACZNEGO!!!!