Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona ucieranego ciasta z olejem, tym razem na miarę "filiżanki" z jabłkiem i konfiturą jagodową.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 460
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 180
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 460
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 180
Składniki
Wykonanie: W pierwszej kolejności przygotować owoce, jeżeli decydujemy się na jabłka to należy je obrać i pokroić w kostkę. Następnie wymieszać z cynamonem. Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać olej i mąkę z proszkiem do pieczenia. Zmiksować na jednolitą masę. Dodać owoce i wymieszać delikatnie łyżką. Przelać na formę. Zrobić dziurki w kilku miejscach i wlać odrobinę konfitury. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut. *Tortownica na 22 cm *Filiżanka o objętości 200 ml