Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest przepyszne, wilgotne i aromatyczne. Polecam gorąco! Koniecznie przygotujcie:)
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2491
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 458
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 1047
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 565
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2491
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 458
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 1047
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 565
Składniki
Cukinie myjemy, odcinamy końcówkę, przekrawamy wzdłuż i usuwamy pestki. Nie obieramy, tylko od razu ścieramy na tartce o grubych oczkach i dosyć mocno odciskamy, aby pozbyć się nadmiaru soku. W misce ucieramy cukier, jajka i olej. Dodajemy pozostałe składniki i ucieramy do jednolitej masy. Ciasto przelewamy do okrągłej tortownicy o średnicy 21 cm. Pieczemy 40-50 min. Po ostudzeniu dekorujemy cukrem pudrem.