Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest przepyszne, wilgotne i aromatyczne. Polecam gorąco! Koniecznie przygotujcie:)
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666236
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 68
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 505
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5716
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 974
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 257
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666236
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 68
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 505
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5716
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 974
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 257
Składniki
Cukinie myjemy, odcinamy końcówkę, przekrawamy wzdłuż i usuwamy pestki. Nie obieramy, tylko od razu ścieramy na tartce o grubych oczkach i dosyć mocno odciskamy, aby pozbyć się nadmiaru soku. W misce ucieramy cukier, jajka i olej. Dodajemy pozostałe składniki i ucieramy do jednolitej masy. Ciasto przelewamy do okrągłej tortownicy o średnicy 21 cm. Pieczemy 40-50 min. Po ostudzeniu dekorujemy cukrem pudrem.