Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest przepyszne, wilgotne i aromatyczne. Polecam gorąco! Koniecznie przygotujcie:)
Lubicie flaki czy raczej ich nienawidzicie? Mam dziś dla was propozycję myślę...
Odsłon: 261
Lubicie flaki czy raczej ich nienawidzicie? Mam dziś dla was propozycję myślę...
Odsłon: 261
Składniki
Cukinie myjemy, odcinamy końcówkę, przekrawamy wzdłuż i usuwamy pestki. Nie obieramy, tylko od razu ścieramy na tartce o grubych oczkach i dosyć mocno odciskamy, aby pozbyć się nadmiaru soku. W misce ucieramy cukier, jajka i olej. Dodajemy pozostałe składniki i ucieramy do jednolitej masy. Ciasto przelewamy do okrągłej tortownicy o średnicy 21 cm. Pieczemy 40-50 min. Po ostudzeniu dekorujemy cukrem pudrem.