Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś pyszne i proste ciasto najlepiej smakujące z jagodami albo z borówkami, serdecznie polecam :-)
mikser, foremka o wymiarach 24cm x 24cm
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 211
Deser warstwowy w pucharkach zawsze sprawdza się na imprezach! Chrupiące herb...
Odsłon: 44
Przygotowanie idealnego posiłku to sztuka, która łączy w sobie harmonię smakó...
Odsłon: 2847
Pokrojone w kawałki zdrowe, jędrne prawdziwki nawleczone na nitce, suszone w...
Odsłon: 91
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 211
Deser warstwowy w pucharkach zawsze sprawdza się na imprezach! Chrupiące herb...
Odsłon: 44
Przygotowanie idealnego posiłku to sztuka, która łączy w sobie harmonię smakó...
Odsłon: 2847
Pokrojone w kawałki zdrowe, jędrne prawdziwki nawleczone na nitce, suszone w...
Odsłon: 91
Składniki
1. Do misy miksera wbijamy 4 jajka, wsypujemy 1 szklankę cukru, dodajemy szczyptę soli i miksujemy na puszystą masę. 2. Do miksującej masy wlewamy stopniowo pół szklanki oleju. 3. Następnie stopniowo wsypujemy 2 szklanki mąki pszennej zmieszanej z dwiema łyżeczkami proszku do pieczenia i dalej miksujemy, teraz już na najwolniejszych obrotach. 4. Jagody mieszamy z odrobiną mąki. W tym przepisie użyłam jagód mrożonych, z mrożonymi owocami ciasto też się świetnie udaje. 5. Następnie 2/3 jagód mieszamy z ciastem. 6. Blachę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. Ciasto przekładamy na blachę. 7. Na wierzch wykładamy pozostałe jagody. 8. Pieczemy przez ok. 45-50 minut z grzaniem góra-dół na drugiej półce od dołu. 9. Upieczone ciasto pozostawiamy do wystudzenia. Posypujemy cukrem pudrem. Jak wystygnie - zajadamy :-) Ciasto jest mięciutkie, aromatyczne, przepyszne, serdecznie polecam :-)