Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten wypiek przygotujesz błyskawicznie z prostych składników, które bez wątpienia posiadasz w swojej kuchni. Możesz sięgnąć po dowolne owoce np. jabłka, gruszki czy rabarbar, wszystko zależy od tego co akurat będziesz mieć pod ręką.
Blaszka 24x24 cm
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29302
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2600
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 152
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18672
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 715
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29302
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2600
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 152
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18672
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 715
Składniki
Borówki umyj i dokładnie osusz.
W dużej misce zacznij ubijać jajka. Gdy podwoją swoją objętość wsyp cukier i miksuj dopóki całkowicie się nie rozpuści. Następnie cienkim strumieniem wlej olej i dodaj pastę waniliową, całość ubijaj jeszcze przez kilka minut.
Mąkę przesiej przez sitko wraz z proszkiem i sodą. Dodaj do masy jajecznej i dokładnie wymieszaj.
Do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wlej ciasto, na wierzch wyłóż borówki.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 40 minut – do suchego patyczka.