Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten wypiek przygotujesz błyskawicznie z prostych składników, które bez wątpienia posiadasz w swojej kuchni. Możesz sięgnąć po dowolne owoce np. jabłka, gruszki czy rabarbar, wszystko zależy od tego co akurat będziesz mieć pod ręką.
Blaszka 24x24 cm
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 736
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 55
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 110
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 135
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 736
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 55
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 110
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 135
Składniki
Borówki umyj i dokładnie osusz.
W dużej misce zacznij ubijać jajka. Gdy podwoją swoją objętość wsyp cukier i miksuj dopóki całkowicie się nie rozpuści. Następnie cienkim strumieniem wlej olej i dodaj pastę waniliową, całość ubijaj jeszcze przez kilka minut.
Mąkę przesiej przez sitko wraz z proszkiem i sodą. Dodaj do masy jajecznej i dokładnie wymieszaj.
Do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wlej ciasto, na wierzch wyłóż borówki.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 40 minut – do suchego patyczka.