Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które przygotujesz w 15 minut, wszystkie składniki razem miksujemy. Puszyste, delikatne ciasto z dodatkiem śliwek, idealne do porannej kawy.
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 27
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26536
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 27
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26536
Składniki
1. Białka oddzielam od żółtek, ubijam mikserem, następnie stopniowo dodaję żółtka, cukier, rozpuszczone ostudzone masło. 2. Mąki mieszam z proszkiem do pieczenia, stopniowo dodaję do masy jajecznej, cały czas miksuję.
3. Masę przekładam do formy, na wierzchu układam umyte, pokrojone śliwki. 4. Ciasto piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
5. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem, gotowe. 6. Smacznego.