Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne ciasto ze śliwkami i kruszonką z jego przygotowaniem poradzi sobie każdy początkujący kucharz.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5831
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 375
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5831
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 375
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodaj olej, mleko oraz przesianą mąkę z proszkiem. Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto.
Śliwki umyj, osusz przekrój na pół i usuń pestki, ułóż na cieście. Z podanych składników zagnieść kruszonkę i posyp obficie wierzch ciasta. Piec około 40 minut w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka .