Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne ciasto ze śliwkami i kruszonką z jego przygotowaniem poradzi sobie każdy początkujący kucharz.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11060
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6341
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5407
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13314
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5078
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11060
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6341
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5407
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13314
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5078
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodaj olej, mleko oraz przesianą mąkę z proszkiem. Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto.
Śliwki umyj, osusz przekrój na pół i usuń pestki, ułóż na cieście. Z podanych składników zagnieść kruszonkę i posyp obficie wierzch ciasta. Piec około 40 minut w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka .