Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne ciasto ze śliwkami i kruszonką z jego przygotowaniem poradzi sobie każdy początkujący kucharz.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 111
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 111
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodaj olej, mleko oraz przesianą mąkę z proszkiem. Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto.
Śliwki umyj, osusz przekrój na pół i usuń pestki, ułóż na cieście. Z podanych składników zagnieść kruszonkę i posyp obficie wierzch ciasta. Piec około 40 minut w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka .