Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne ciasto ze śliwkami i kruszonką z jego przygotowaniem poradzi sobie każdy początkujący kucharz.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 731
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 726
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 411
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 731
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 726
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 411
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodaj olej, mleko oraz przesianą mąkę z proszkiem. Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto.
Śliwki umyj, osusz przekrój na pół i usuń pestki, ułóż na cieście. Z podanych składników zagnieść kruszonkę i posyp obficie wierzch ciasta. Piec około 40 minut w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka .