Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy przepis na szybkie placuszki z jabłkami bez użycia miksera, ciasto zrobisz w kilka chwil. Idealne na podwieczorek lub gdy masz ochotę na coś słodkiego.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 559
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11401
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 559
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11401
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Składniki
Jajko roztrzep rózgą ze szczyptą soli, dodaj mleko, przesianą mąkę z sodą, cukier waniliowy i olejek. Wszystko dokładnie wymieszaj. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na plasterki, dodaj do ciasta.
Na rozgrzany olej wkładaj po łyżce ciasta i smaż po około 1,5 minuty z każdej strony na złoty kolor. Układaj na ręczniku papierowym aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Placuszki podajemy z cukrem pudrem lub ulubionym dżemem. Jabłka zamiast kroić w plasterki możesz zetrzeć na tarce o grubych oczkach.