Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy przepis na szybkie placuszki z jabłkami bez użycia miksera, ciasto zrobisz w kilka chwil. Idealne na podwieczorek lub gdy masz ochotę na coś słodkiego.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 542
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16811
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 571
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 542
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16811
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 571
Składniki
Jajko roztrzep rózgą ze szczyptą soli, dodaj mleko, przesianą mąkę z sodą, cukier waniliowy i olejek. Wszystko dokładnie wymieszaj. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na plasterki, dodaj do ciasta.
Na rozgrzany olej wkładaj po łyżce ciasta i smaż po około 1,5 minuty z każdej strony na złoty kolor. Układaj na ręczniku papierowym aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Placuszki podajemy z cukrem pudrem lub ulubionym dżemem. Jabłka zamiast kroić w plasterki możesz zetrzeć na tarce o grubych oczkach.