Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i pyszne rogaliki. Rogaliki przygotowane z ciasta francuskiego z nutellą. Do popołudniowej kawki idealne. Polecam
nóż, deska - stolnica, papier do pieczenia, łyżeczka,
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 734
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12536
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 734
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12536
Składniki
Ciasto francuskie po rozwinięciu pociąć na trójkąty, na każdy trójkąt nałożyć łyżeczkę nutelli. Zwinąć zaczynając od szerokiej strony trójkąta. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym białkiem (można również posmarować rozpuszczonym masłem). Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 minut na złoty kolor. Smacznego
Pocięcie ciasta francuskiego na trójkąty i nałożenie nutelli.
Rogaliki po zwinięciu gotowe do pieczenia.
Rogaliki gotowe do podania.