Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i pyszne rogaliki. Rogaliki przygotowane z ciasta francuskiego z nutellą. Do popołudniowej kawki idealne. Polecam
nóż, deska - stolnica, papier do pieczenia, łyżeczka,
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 413
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 413
Składniki
Ciasto francuskie po rozwinięciu pociąć na trójkąty, na każdy trójkąt nałożyć łyżeczkę nutelli. Zwinąć zaczynając od szerokiej strony trójkąta. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym białkiem (można również posmarować rozpuszczonym masłem). Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 minut na złoty kolor. Smacznego
Pocięcie ciasta francuskiego na trójkąty i nałożenie nutelli.
Rogaliki po zwinięciu gotowe do pieczenia.
Rogaliki gotowe do podania.