Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i pyszne rogaliki. Rogaliki przygotowane z ciasta francuskiego z nutellą. Do popołudniowej kawki idealne. Polecam
nóż, deska - stolnica, papier do pieczenia, łyżeczka,
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96019
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5732
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5733
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96019
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5732
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5733
Składniki
Ciasto francuskie po rozwinięciu pociąć na trójkąty, na każdy trójkąt nałożyć łyżeczkę nutelli. Zwinąć zaczynając od szerokiej strony trójkąta. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym białkiem (można również posmarować rozpuszczonym masłem). Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 minut na złoty kolor. Smacznego
Pocięcie ciasta francuskiego na trójkąty i nałożenie nutelli.
Rogaliki po zwinięciu gotowe do pieczenia.
Rogaliki gotowe do podania.