Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i pyszne rogaliki. Rogaliki przygotowane z ciasta francuskiego z nutellą. Do popołudniowej kawki idealne. Polecam
nóż, deska - stolnica, papier do pieczenia, łyżeczka,
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2956
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 575
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3672
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 240
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 345
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2956
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 575
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3672
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 240
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 345
Składniki
Ciasto francuskie po rozwinięciu pociąć na trójkąty, na każdy trójkąt nałożyć łyżeczkę nutelli. Zwinąć zaczynając od szerokiej strony trójkąta. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym białkiem (można również posmarować rozpuszczonym masłem). Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 minut na złoty kolor. Smacznego
Pocięcie ciasta francuskiego na trójkąty i nałożenie nutelli.
Rogaliki po zwinięciu gotowe do pieczenia.
Rogaliki gotowe do podania.