Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i pyszne rogaliki. Rogaliki przygotowane z ciasta francuskiego z nutellą. Do popołudniowej kawki idealne. Polecam
nóż, deska - stolnica, papier do pieczenia, łyżeczka,
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 2919
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1267
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 285
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 2919
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1267
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 285
Składniki
Ciasto francuskie po rozwinięciu pociąć na trójkąty, na każdy trójkąt nałożyć łyżeczkę nutelli. Zwinąć zaczynając od szerokiej strony trójkąta. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym białkiem (można również posmarować rozpuszczonym masłem). Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 minut na złoty kolor. Smacznego
Pocięcie ciasta francuskiego na trójkąty i nałożenie nutelli.
Rogaliki po zwinięciu gotowe do pieczenia.
Rogaliki gotowe do podania.