Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy. Piekła go zawsze w prodiżu.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 123
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1224
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 209
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 123
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1224
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 209
Składniki
Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i krótko miksujemy (tylko do połączenia składników). Przelewamy do wąskiej formy o długości 30 cm wyłożonej papierem i pieczemy 45 minut w tem. 180 stopni. Ciasto po wystudzeniu oblewamy polewą lub lukrem i dowolnie dekorujemy.