Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto ciasto, które zrobicie z podstawowych składników, które zazwyczaj mamy w domu.
Tortownica 24 cm
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
BISZKOPT Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno. Cały czas ubijając stopniowo dodawać cukier. Następnie dodawać żółtka, nadal ubijać. Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Dodawać porcjami do ubitych jajek. Delikatnie wymieszać ciasto. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wylać do formy. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180°C. Piec ok. 20 min.
PIANKA Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Ostudzić. Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać stopniowo cukier i ubijać aż się rozpuści. Następnie wlać tężejącą galaretkę i wymieszać. Piankę wylać na biszkopt. Włożyć ciasto do lodówki.
GALARETKA Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wody. Gdy ostygnie, wylać ją na piankę. Ponownie włożyć ciasto do lodówki.