Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny smakołyk dla naszych pociech.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19310
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13066
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1714
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232174
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19310
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13066
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1714
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232174
Składniki
Wykonanie: Mąkę przesiać, dodać żółtka, masło, śmietanę i cukry. Zagęścić ciasto i odstawić do lodówki na pół godziny. Następnie wylepiamy dno formy, wyciągając brzegi. Nakłuć widelcem i posmarować białkiem.
Upiec w piekarniku na złoty kolor w temperaturze 200 stopni około 25 minut.
Galaretkę rozpuścić w szklance zagotowanej, gorącej wody i schłodzić. Pokroić banany i truskawki i wyłożyć na wystudzonym placku. Galaretką prawie tężejącą zalać tratę z owocami i wstawić do lodówki.