Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny smakołyk dla naszych pociech.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4979
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13457
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5853
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7562
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4979
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13457
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5853
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7562
Składniki
Wykonanie: Mąkę przesiać, dodać żółtka, masło, śmietanę i cukry. Zagęścić ciasto i odstawić do lodówki na pół godziny. Następnie wylepiamy dno formy, wyciągając brzegi. Nakłuć widelcem i posmarować białkiem.
Upiec w piekarniku na złoty kolor w temperaturze 200 stopni około 25 minut.
Galaretkę rozpuścić w szklance zagotowanej, gorącej wody i schłodzić. Pokroić banany i truskawki i wyłożyć na wystudzonym placku. Galaretką prawie tężejącą zalać tratę z owocami i wstawić do lodówki.