Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyznaję się szczerze, że tą tartę zrobiłam z gotowego kruchego ciasta. Ale podaję tutaj mój sprawdzony przepis na ciasto na tartę:) Miałam ochotę na coś słodkiego a nie miałam za dużo owoców. Potrzeba matką wynalazków i użyłam też dżemu jako substytutu:)
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17177
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3138
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 515
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 158
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2061
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17177
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3138
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 515
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 158
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2061
Składniki
Przygotowanie ciasta: żółtka, masło, mąkę i cukier - wymieszać i zagnieść łapkami ciasto. Włożyć do lodówki. Po godzinie rozwałkować, wyłożyć na formę do tarty, nakłuć widelcem i piec na jasny złoty kolor. Kiedy będzie gotowe - odstawiamy do ostygnięcia.
Budyń przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Ja zawsze używam troszkę mniej mleka, żeby budyń był gęstszy. Studzimy.
Galaretka - j.w. i również używam mniej wody niż w instrukcji.
Rabarbar i jabłka wcześniej ugotowałam w wodzie z cukrem:) Mięciutkie i słodkie.
Dalej to już banał. Na przestudzone ciasto wykładamy budyń, na to owoce i kleksiki z dżemu - tutaj własna inwencja. Potem wylewamy tężejącą galaretkę.
Odstawiamy do lodówki. Smacznego.