Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, lekki deser w sam raz na ciepłe dni;)
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11977
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 914
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 115
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2905
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11977
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 914
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 115
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2905
Składniki
Z mąki, cukru, wody i masła zagnieść ciasto. uformować kulę i owinąć w folię, schować do lodówki na 30 minut. W między czasie przygotować formę. Spód i boki formy smarujemy masłem. Gdy ciasto będzie już schłodzone wykładamy nim formę, następnie nakłuwamy je widelcem i wstawiamy na 15 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
gdały sparzyć wodą i obrać ze skórki, drobno pokroić.
Śliwki umyć, wydrążyć pestki i układać jedną obok drugiej na podpieczonym spodzie.
Następnie w miseczce wymieszać jogurt, jajka, cukier kryształ i cukier waniliowy oraz budyń.
Przygotowaną masą zalać śliwki, wierzch posypać drobno pokrojonymi migdałami. Piec przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.