Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser, łatwy i szybki do zrobienia. Zaletą tego przepisu jest to, że można dodać dowolne owoce - brzoskwinie, truskawki, kiwi, maliny czy jagody. Mogą być to owoce mrożone lub świeże, także taką tartę możemy zrobić o każdej porze roku :)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 233
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1292
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4087
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1039
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 233
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1292
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4087
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1039
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy jajko, wodę, cukier i masło i zagniatamy na gładką masę. Wykładamy ciasto na blaszkę i pieczemy ok. 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu ciasto studzimy.
Śmietanę kremówkę ubijamy razem ze śmietan-fixem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy serek mascarpone i mieszamy na jednolitą masę. Wykładamy masę na ostudzone kruche ciasto, a na wierzch wykładamy owoce. Gotową tartę należy chłodzić przez godzinę. Całość można zalać tężejącą galaretką.