Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser, łatwy i szybki do zrobienia. Zaletą tego przepisu jest to, że można dodać dowolne owoce - brzoskwinie, truskawki, kiwi, maliny czy jagody. Mogą być to owoce mrożone lub świeże, także taką tartę możemy zrobić o każdej porze roku :)
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 119
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21521
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 841
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 119
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21521
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 841
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy jajko, wodę, cukier i masło i zagniatamy na gładką masę. Wykładamy ciasto na blaszkę i pieczemy ok. 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu ciasto studzimy.
Śmietanę kremówkę ubijamy razem ze śmietan-fixem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy serek mascarpone i mieszamy na jednolitą masę. Wykładamy masę na ostudzone kruche ciasto, a na wierzch wykładamy owoce. Gotową tartę należy chłodzić przez godzinę. Całość można zalać tężejącą galaretką.