Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z malinami i jeżynami to idealna propozycja na pyszne ciasto. Upieczoną tartę można oprószyć cukrem pudrem.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4558
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1641
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 500
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4558
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1641
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 500
Składniki
Mąkę posiekać z zimnym masłem, dodać cukier puder, szczyptę soli, żółtka, wodę i sok z cytryny.
Zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą, odłożyć w chłodne miejsce przynajmniej na pół godziny.
Następnie ciasto rozwałkować ułożyć w formie do tarty, docisnąć, nakłuć widelcem.
Krem waniliowy. Do miski wlać jogurt, dodać jajka, cukier wanilinowy, cukier kryształ i 3 łyżki mąki. Wszystko razem zmiksować.
Na ciasto ułożyć umyte o osuszone owoce.
Zalać przygotowanym sosem.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 40 minut.