Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
koniecznie spróbuj!
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 18
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 145
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 112
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 36
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 110
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 18
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 145
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 112
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 36
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 110
Składniki
Posiekaj na "kaszę" mąkę, cukier i masło. Dodaj jajko i szybko zagnieć ciasto. Owiń ciasto w folię spożywczą i schłodź w lodówce.
Zmiksuj serek mascarpone z jajkami i mlekiem skondensowanym.
Wyciągnij ciasto z lodówki i rozwałkuj je na papierze do pieczenia starając się stworzyć zgrabne koło. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Wysmaruj formę do tarty grubo masłem. Przełóż ciasto do formy papierem do góry. Dociąż spód tarty, aby się nie odkształciła w trakcie pieczenia. (Do dociążenia spodu tarty możesz użyć kawałków jabłka czy ziemniaka, lub suchego grochu)
Wstaw do piekarnika na 15 min, po tym czasie usuń papier wraz z "dociążeniem". Wylej na ciasto masę na bazie serka mascarpone i piecz kolejne 10-15 min, aż do uzyskania złotego koloru. Po wyjęciu tarty z pieca odczekaj 2 min i gęsto udekoruj malinami.