Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
koniecznie spróbuj!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8386
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1220
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4614
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 657
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8386
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1220
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4614
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 657
Składniki
Posiekaj na "kaszę" mąkę, cukier i masło. Dodaj jajko i szybko zagnieć ciasto. Owiń ciasto w folię spożywczą i schłodź w lodówce.
Zmiksuj serek mascarpone z jajkami i mlekiem skondensowanym.
Wyciągnij ciasto z lodówki i rozwałkuj je na papierze do pieczenia starając się stworzyć zgrabne koło. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Wysmaruj formę do tarty grubo masłem. Przełóż ciasto do formy papierem do góry. Dociąż spód tarty, aby się nie odkształciła w trakcie pieczenia. (Do dociążenia spodu tarty możesz użyć kawałków jabłka czy ziemniaka, lub suchego grochu)
Wstaw do piekarnika na 15 min, po tym czasie usuń papier wraz z "dociążeniem". Wylej na ciasto masę na bazie serka mascarpone i piecz kolejne 10-15 min, aż do uzyskania złotego koloru. Po wyjęciu tarty z pieca odczekaj 2 min i gęsto udekoruj malinami.