Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tiramisu jest jednym z najsłynniejszych deserów świata. Jeśli do tej pory go nie robiliście, koniecznie skorzystajcie z przepisu Ewy Wachowicz zaprezentowanego w 468. odcinku programu "Ewa Gotuje".
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 367
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 46
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne risotto z suszonymi grzybami, boczk...
Odsłon: 87
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 106
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 367
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 46
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne risotto z suszonymi grzybami, boczk...
Odsłon: 87
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 106
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać połowę cukru pudru i zmiksować. Białka posolić i ubić na sztywno. Pianę utrwalić resztą cukru, dodając porcjami i cały czas miksując. Uperfumować cukrem waniliowym.
Zimną śmietanę ubić. Utarte żółtka przełożyć do piany. Dodać śmietanę i zmiksować na niskich obrotach. Na ½ godziny wstawić do lodówki.
Do kawy dodać żubrówkę i spirytus. Na dno foremki nałożyć część schłodzonej masy. Ułożyć biszkopty zamoczone w kawie z alkoholem. Na ciastka dać połowę pozostałej masy. Ułożyć resztę naponczowanych biszkoptów, zmieniając przy tym ich kierunek. Przykryć resztą masy. Wyrównać i na kilka godzin wstawić do lodówki. Schłodzone tiramisu obficie posypać kakao.