Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i smaczny torcik na bazie bitej śmietany z dodatkiem słodkich brzoskwiń
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 63
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 60
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 685
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1718
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 63
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 60
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 685
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1718
Składniki
Przygotowanie zacznij od rozpuszczenia galaretek według przepisu na opakowaniu,brzoskwinie odsącz na sicie,syrop zostaw do nasączenia biszkoptu. Biszkopt: żółtka oddzielić od białek.Białka ubij z cukrem na puszystą masę dodaj żółtka i olej następnie mąkę i proszek do pieczenia.Dokładnie wymieszaj wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 36x25 piec około 25 minut w temperaturze 180st.,po ostudzeniu biszkopt przekroić na pół i nasączyć stropem z brzoskwiń.Do lekko tężejącej galaretki dodaj pokrojone brzoskwinie.Wyłóż na obydwa blaty biszkoptu.Zostaw do stężenia.Śmietane ubij z cukrem pudrem i śmietan-fix dodaj maskarpone.Na pierwszy blat wyłóż 1/3 kremu przykryj drugim stroną galaretki na śmietanę,na wierzch wyłóż resztę śmietany.Wierzch udekoruj dowolnie np.wiórkami kokosowymi.Schłódź w lodówce.