Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i smaczny torcik na bazie bitej śmietany z dodatkiem słodkich brzoskwiń
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 109
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 290
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2875
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 109
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 290
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2875
Składniki
Przygotowanie zacznij od rozpuszczenia galaretek według przepisu na opakowaniu,brzoskwinie odsącz na sicie,syrop zostaw do nasączenia biszkoptu. Biszkopt: żółtka oddzielić od białek.Białka ubij z cukrem na puszystą masę dodaj żółtka i olej następnie mąkę i proszek do pieczenia.Dokładnie wymieszaj wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 36x25 piec około 25 minut w temperaturze 180st.,po ostudzeniu biszkopt przekroić na pół i nasączyć stropem z brzoskwiń.Do lekko tężejącej galaretki dodaj pokrojone brzoskwinie.Wyłóż na obydwa blaty biszkoptu.Zostaw do stężenia.Śmietane ubij z cukrem pudrem i śmietan-fix dodaj maskarpone.Na pierwszy blat wyłóż 1/3 kremu przykryj drugim stroną galaretki na śmietanę,na wierzch wyłóż resztę śmietany.Wierzch udekoruj dowolnie np.wiórkami kokosowymi.Schłódź w lodówce.