Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc czasu chłodzenia), a przy tym pyszny. To świetny sposób na niedzielny deser.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 96
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4450
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 96
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4450
Składniki
Przygotowanie: Tortownicę (małą, średnicy około 20cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Biszkopty układać koło siebie przykrywając dno tortownicy. Przygotować masę budyniową - mleko podzielić na pół, jedną część zagotować z margaryną i cukrem, drugą wymieszać z budyniami. Gdy mleko się zagotuje, dodać pozostałą część i przygotować budyń. Gorący budyń wyłożyć łyżką na biszkopty i przykryć kolejną warstwą biszkoptów. Całość pozostawić do ostygnięcia. Przygotować krem cappuccino - mleko na masę cappuccino zagotować, dodać cappuccino, dokładnie wymieszać by się rozpuściło i schłodzić. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie i również pozostawić do wystygnięcia. Do zimnego mleka z cappuccino wsypać Śnieżkę i miksować kilka minut na wysokich obrotach. Do ubitej Śnieżki dodać serek mascarpone, ponownie zmiksować. Rozpuszczoną żelatynę połączyć z masą, delikatnie i dokładnie mieszając. Krem cappuccino wylać na masę budyniową. Tak przygotowany torcik schłodzić w lodówce, najlepiej całą noc, przed podaniem wierzch posypać startą czekoladą.